Heeft u de pensioenuitvoerder geïnformeerd na de scheiding?

pensioen

Zo nee, dan kan dit grote problemen opleveren

Na 1 mei 1995 gescheiden, dan is de kans groot dat de pensioenen verevend moesten worden. Vaak zijn er echter geen (duidelijke) afspraken gemaakt over het pensioen of de afspraken zijn niet binnen twee jaar doorgegeven aan de pensioenuitvoerder.

De uitvoerder keert het pensioen in deze situatie uitsluitend uit aan diegene die het pensioen heeft opgebouwd. Een ex-echtgenoot houdt echter wel recht op zijn of haar deel van het pensioen. Maar het daadwerkelijk krijgen is een ander verhaal.

  • Een ex-echtgenoot weigert te betalen;
  • Een ex-echtgenoot betaalt soms wel en soms niet;
  • Pensioenverevening verjaart niet. Dus het pensioen kan na jaren nog nagevorderd worden;
  • Fiscale problemen:
    • De pensioenuitkering moet door de vereveningsplichtige bruto aan de vereveningsgerechtigde betaald worden. Het ontvangen bedrag is namelijk belast bij de ontvanger en aftrekbaar bij de betaler;
    • Dubbele Inkomensafhankelijke premie Zorgverzekeringswet;
    • Tariefcorrectie.

Met de juiste begeleiding en adviezen kunnen deze problemen in veel gevallen worden opgelost. Hierdoor wordt de levenslange afhankelijkheid doorbroken en kunt u weer verder met uw leven.

Herkent u dit probleem of heeft u hier zorgen over? Neem gerust contact met mij op.

 

 

 

 

 

Foto Corrien Roche

Corrien Roche

financieel echtscheidingsadviseur en mediator

Het mooie van mijn vak is dat ik al mijn creativiteit, kennis en kunde mag inzetten die mijn klanten nodig hebben om 'samen' tot de meest optimale oplossingen te komen. Waardoor ieder straks zijn eigen weg kan inslaan, maar met een positieve kijk op de toekomst.

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Einde Samenwonen

Ook bij samenwonen is het belangrijk om goede afspraken te maken. Dit geldt bij aanvang van het samenwonen, maar ook bij einde samenwonen. Lees hier meer over in dit artikel.

Lees meer
Register Erkend Scheidingsadviseur

Register Erkend Scheidingsadviseur. Corrien Roche staat ingeschreven in het Register en is zich bewust van het belang om in echtscheidingswereld altijd op de hoogte te zijn van de laatste wetgeving en actualiteiten.

Lees meer
Scheiden en een eigen bedrijf

Ben je ondernemer en ga je scheiden of ben je de partner van de ondernemer, dan is het belangrijk om een deskundige in te schakelen die je op de juiste wijze kan begeleiden. Want een eigen bedrijf kan op alle vlakken van een echtscheiding meespelen.

Lees meer