Second opinion voor ondernemers

Een echtscheiding is niet zwart-wit. Zeker niet bij een scheiding waarbij een onderneming betrokken is. In dat geval zijn zoveel zaken anders en complexer, zoals bijvoorbeeld het pensioen in eigen beheer, de waardering van de onderneming, het rekening-courant krediet, een stamrecht etc. Allemaal afzonderlijke onderdelen die om een deskundige beoordeling vragen, maar waarbij de mogelijke oplossingen in samenhang bezien moeten worden. Verstand van én feeling met cijfers is hierbij onmisbaar.

Alle opties met de voor- en nadelen in beeld

Corrien Roche helpt u graag met een second opinion. Als alle mogelijke opties met de voor- en nadelen in beeld zijn gebracht en toegelicht, kunnen namelijk de juiste keuzes pas worden gemaakt in het belang van beide (ex-)partners. U kunt tenslotte maar één keer deze keuzes samen maken. Als de echtscheiding namelijk ingeschreven is in de Burgerlijke Stand, is het heel lastig en vervelend om zaken weer te moeten herzien. Dus wilt u uw situatie opnieuw en onbevooroordeeld laten bekijken? Vraag dan een second opinion aan!

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Vermogenstoets zorgtoeslag

De hoogte van uw vermogen is belangrijk voor de te ontvangen toeslagen. Per 1 januari 2024 mag het vermogen weer iets hoger zijn om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Lees meer
Indexatie alimentatiebedragen 2024 op 6,2%

Jaarlijks worden de bedragen voor de kinder- en partneralimentatie automatisch met een bepaald percentage geïndexeerd. Voor 2024 geldt een percentage van 6,2%

Lees meer
Scheiden met een B.V.

Dit is een groot verschil met de anderen ondernemings rechtsvormen. Dit onder andere omdat een DGA – directeur groot aandeelhouder – wel een salaris ontvangt en pensioen kan opbouwen. Ook spreek je bij een B.V. over aandelen, die verdeeld of verrekend moeten worden. De B.V. in het vermogen De eigendom van een B.V. bestaat uit het bezit van de aandelen van de B.V. De werkelijke marktwaarde van het bedrijf wordt gedeeld over het aantal aandelen. Deze waarde van de aandelen […]

Lees meer