Geen afspraken mogelijk over partneralimentatie in de huwelijkse voorwaarden

De Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan in een kwestie die ons als echtscheidingsspecialisten al lang bezighield.

De Hoge Raad lag de vraag voor of het mogelijk is om vóór het huwelijk afspraken te maken over de partneralimentatie, mocht het huwelijk op termijn gaan stranden.

Wat blijkt nu: het is met de huidige wetgeving niet mogelijk om voordat je in het huwelijk treedt samen af te spreken dat mocht je ooit uit elkaar, geen gebruik zult maken van je recht op partneralimentatie.

In de huwelijkse voorwaarden kunnen dus wel afspraken worden gemaakt over de verdeling van het vermogen na scheiding, over het pensioen, maar dus niet over het afzien van partneralimentatie.

 

Foto Corrien Roche

Corrien Roche

financieel echtscheidingsadviseur en mediator

Het mooie van mijn vak is dat ik al mijn creativiteit, kennis en kunde mag inzetten die mijn klanten nodig hebben om 'samen' tot de meest optimale oplossingen te komen. Waardoor ieder straks zijn eigen weg kan inslaan, maar met een positieve kijk op de toekomst.

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Een scheiding aanvragen, hoe doe je dat?

Je kunt op 2 manieren je echtscheiding aanvragen. Samen en in goed onderling overleg met een gemeenschappelijk verzoekschrift met hulp van een mediator of alleen met een eenzijdig verzoekschrift met hulp van een advocaat.

Lees meer
Einde Samenwonen

Ook bij samenwonen is het belangrijk om goede afspraken te maken. Dit geldt bij aanvang van het samenwonen, maar ook bij einde samenwonen. Lees hier meer over in dit artikel.

Lees meer
Register Erkend Scheidingsadviseur

Register Erkend Scheidingsadviseur. Corrien Roche staat ingeschreven in het Register en is zich bewust van het belang om in echtscheidingswereld altijd op de hoogte te zijn van de laatste wetgeving en actualiteiten.

Lees meer