Kinderalimentatie

Kinderalimentatie is een financiële regeling voor de verzorging en opvoeding van uw kinderen. De alimentatieplicht geldt tot uw kind 21 jaar is. Als kinderen tussen 18 en 21 jaar werken of studiefinanciering krijgen, heeft dat invloed op de hoogte van het bedrag. U kunt samen een afspraak maken over de hoogte van deze kinderalimentatie. De hoogte van de kinderalimentatie wordt vaak berekend op basis van de zogenaamde TREMA-normen. Deze normen zijn opgesteld door de Expertgroep Alimentatienormen van de Rechtspraak. U kunt ook samen een opgave maken van de kosten van uw kinderen en deze vastleggen.

Wel of geen kinderrekening

De hoogte van de kinderalimentatie wordt uiteindelijk vastgelegd in het ouderschapsplan. De rechter beoordeelt het bedrag. Vaak ontvangt de ene ouder waar het kind het meeste verblijft kinderalimentatie van de andere ouder. Als u voor co-ouderschap kiest, kunt u ook gebruik maken van een kinderrekening. De kosten voor uw kind stort u dan op deze rekening. U betaalt vervolgens allerlei uitgaven van uw kind, zoals kleding, contributie van de sportclub, muziekles, zakgeld etc., van deze rekening. De kosten voor de dagelijkse zorg worden niet van deze rekening betaald. Sinds enkele jaren is kinderalimentatie niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Meer informatie

Voor meer informatie over kinderalimentatie berekenen, kinderalimentatie bij co ouderschap of overige zaken over kinderen en scheiden kunt u contact opnemen met Roche Scheidingsdeskundigen. Wij helpen u graag verder.

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Vermogenstoets zorgtoeslag

De hoogte van uw vermogen is belangrijk voor de te ontvangen toeslagen. Per 1 januari 2024 mag het vermogen weer iets hoger zijn om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Lees meer
Indexatie alimentatiebedragen 2024 op 6,2%

Jaarlijks worden de bedragen voor de kinder- en partneralimentatie automatisch met een bepaald percentage geïndexeerd. Voor 2024 geldt een percentage van 6,2%

Lees meer
Scheiden met een B.V.

Dit is een groot verschil met de anderen ondernemings rechtsvormen. Dit onder andere omdat een DGA – directeur groot aandeelhouder – wel een salaris ontvangt en pensioen kan opbouwen. Ook spreek je bij een B.V. over aandelen, die verdeeld of verrekend moeten worden. De B.V. in het vermogen De eigendom van een B.V. bestaat uit het bezit van de aandelen van de B.V. De werkelijke marktwaarde van het bedrijf wordt gedeeld over het aantal aandelen. Deze waarde van de aandelen […]

Lees meer