Voorkom een vechtscheiding met mediation

Komt u er samen niet meer uit? Maak van uw echtscheiding geen vechtscheiding. Mediation biedt uitkomst. Om samen duidelijke afspraken voor de toekomst te maken die goed zijn voor beide partijen én uw kinderen, bieden we mediation/ echtscheidingsbemiddeling. Hierbij proberen we, samen met u, tot een oplossing te komen. Onze scheidingsbemiddelaar Corrien Roche zorgt ervoor dat u met elkaar in gesprek blijft tijdens het gehele traject. Ze verdiept zich in de financiële zaken van uw echtscheiding en begeleidt u stap voor stap bij het nemen van noodzakelijke en vaak moeilijke beslissingen. Doortastend, eerlijk en open, maar ook met aandacht voor emoties om zo tot de kern van het probleem te komen.

Wat is mediation?

Bij mediation gaat een onafhankelijke scheidingsbemiddelaar of mediator samen met u op zoek naar oplossingen. Oplossingen die voor beide partijen passend zijn. De taak van de mediator is ervoor te zorgen dat u allebei gehoord wordt en goed met elkaar in gesprek blijft.

MfN registermediator: betrouwbaar en deskundig

Corrien Roche is MfN-registermediator. MfN-registermediators zijn gekwalificeerde bemiddelaars die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en onder vastgestelde condities werken. Daarnaast is ze ook gecertificeerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) en gecertificeerd financieel planner (FFP). Een ideale combinatie bij de begeleiding van uw financiële, fiscale, juridische en emotionele aspecten van uw scheiding.

5 voordelen van mediation

 • Goede afspraken
  Een huwelijk is geven en nemen, maar dat geldt ook voor een echtscheiding. Met een mediator als onafhankelijke derde partij kijken we wat echt belangrijk voor u is en maken we afspraken waar u allebei achter staat. In goed onderling overleg kunt u de beste afspraken maken, omdat u dan samen bekijkt wat het beste voor u beiden is.
 • Geen vechtscheiding
  In plaats van de scheiding uit te vechten, kunt u ook proberen om er met mediation en overleg uit te komen. Dit is minder kostbaar en ook op langere termijn zijn beide partijen vaak nog steeds tevreden met de uitkomst. Daarnaast toont onderzoek aan dat mediation bij een scheiding tot minder vechtscheidingen leidt. Sommige Europese landen stellen mediation bij scheiding zelfs verplicht. Ook in Nederland wil men mediation bij een scheiding waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn, verplicht stellen.
 • Sneller scheiden
  Iedere scheiding is anders. Er is dus altijd sprake van maatwerk. Bij echtscheidingsbemiddeling/ mediation zijn gemiddeld 4 à 5 gesprekken nodig. Over het algemeen duurt het hele traject niet langer dan 4 maanden. Een scheiding met ieder een eigen advocaat kost vaak veel meer tijd (en dus ook meer geld).
 • Lagere kosten
  Voor de begeleiding van uw echtscheiding kunt u kiezen voor een advocaat of een mediator. De tarieven van een advocaat liggen over het algemeen hoger dan de tarieven van een mediator.
 • Minder stress
  Tijdens mediation is er ook ruimte om uw emoties te uiten. Emoties kunnen communicatie soms bemoeilijken en door juist in te gaan op deze emoties, komt u vaak sneller tot de kern van het probleem. Een mediator zorgt ervoor dat dit niet ten koste gaat van het overleg en het maken van afspraken. Dit geeft minder spanning tijdens de scheiding.

 

De basis van goede mediation

 • Vrijwillig
  De mediation is vrijwillig zodat iedere partij deze op elk gewenst moment kan beëindigen. We verwachten van alle partijen wel een inspanningsverplichting om samen tot goede afspraken te komen voor de afwikkeling van de echtscheiding.
 • Vertrouwelijk
  Alles wat tijdens de mediation mondeling en schriftelijk wordt uitgewisseld, is vertrouwelijk. Deze informatie mag niet tijdens of na afloop van de bemiddeling worden gebruikt.
 • Onpartijdig
  De mediator is er voor beide partijen. Alle mails worden daarom in cc naar alle partijen verzonden. Er vindt geen 1-op-1 mail of telefoonverkeer plaats tussen cliënt en mediator, tenzij dit van tevoren nadrukkelijk met alle partijen is afgesproken.
 • Partij autonomie
  De mediator begeleidt u bij uw echtscheidingsproces. U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u samen neemt. Beslissingen die wij uiteindelijk in een convenant voor u vastleggen.

Mediation iets voor u?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en laten onze ervaring spreken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
De financiële impact van het woonadres van de kinderen na de scheiding

Ouders moeten bij een scheiding kiezen waar de kinderen worden ingeschreven, maar wat zijn de financiële consequenties van deze keuze. Lees hier meer over…

Lees meer
Vermogenstoets zorgtoeslag

De hoogte van uw vermogen is belangrijk voor de te ontvangen toeslagen. Per 1 januari 2024 mag het vermogen weer iets hoger zijn om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Lees meer
Indexatie alimentatiebedragen 2024 op 6,2%

Jaarlijks worden de bedragen voor de kinder- en partneralimentatie automatisch met een bepaald percentage geïndexeerd. Voor 2024 geldt een percentage van 6,2%

Lees meer