Professionele en deskundige sparring partner

Roche Scheidingsdeskundigen is opgericht door Corrien Roche. Na jarenlange ervaring als financieel adviseur bij ROCHE financieel adviseurs, is zij zich sinds 2011 gaan richten op echtscheidingsbegeleiding. Het professioneel mogen begeleiden van mensen in een moeilijke fase van hun leven om zo een nieuwe positieve weg in te kunnen slaan, is haar drijfveer. Ze heeft alle financiële, juridische en fiscale kennis in huis om uw scheiding tot een goed einde te brengen. Ze begeleidt u op een evenwichtige, deskundige en betrokken manier bij het scheidingsoverleg tussen u en uw toekomstige ex-partner. Haar doortastende, eerlijke en creatieve aanpak resulteren in oplossingen en afspraken die voor beide partijen acceptabel zijn. Corrien heeft oog voor de juridische zaken die van belang zijn en wijst u als financieel deskundige op alle financiële en fiscale mogelijkheden. Ze begeleidt u stap voor stap bij het nemen van noodzakelijke en vaak moeilijke beslissingen. Corrien is MfN-registermediator, gecertificeerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) en gecertificeerd financieel planner (FFP). Daarnaast is zij lid van de VFPS, een erkende beroepsvereniging om met gelijkgezinden te sparren en zo een stuk diepgang in het werkveld te stimuleren.

Foto Corrien Roche

Corrien Roche

financieel echtscheidingsadviseur en mediator
Het mooie van mijn vak is dat ik al mijn creativiteit, kennis en kunde mag inzetten die mijn klanten nodig hebben om ‘samen’ tot de meest optimale oplossingen te komen. Waardoor ieder straks zijn eigen weg kan inslaan, maar met een positieve kijk op de toekomst.

MfN onpartijdige mediatorRFEA Register Financieel EchtscheidingadviseursFFP Keurmerk

Om uw echtscheiding zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen, werkt Corrien nauw samen met advocaat Saray Kehrens, gevestigd in Best. De advocaat zorgt ervoor dat het convenant met het ouderschapsplan wordt ingediend bij de rechtbank. Vervolgens bevestigt de rechtbank de afspraken en spreekt de echtscheiding uit.

Ook is het fijn om eens samen te kunnen sparren. Hoe zou de rechter hiermee omgaan? Vooral bij een second opinion is het fijn om het juridische kader duidelijk te hebben.

Foto Saray Kehrens

Saray Kehrens

advocaat

Saray Kehrens van Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators heeft zich vooral toegelegd op de personen- en familierechtpraktijk en op mediation. Als vFAS advocaat sluit zij volledig aan bij onze werkwijze om er ‘samen’ uit te komen. Als advocaat doet zij nog een extra check op het convenant om er zeker van te zijn dat alle afspraken juridisch goed zijn vastgelegd, waardoor discussies achteraf tot een minimum worden beperkt.

Roche Scheidingsdeskundigen wil zich ook graag richten op de kinderen die bij een echtscheiding betrokken zijn. Het is zo belangrijk dat in deze lastige periode voor de kinderen er naar hen geluisterd wordt: wat vinden zij belangrijk en waar hebben zij last van in de nieuwe situatie. Omdat kinderen erg loyaal aan hun ouders kunnen zijn, is het naar onze mening goed om ze een gesprek met een derde aan te laten gaan die ervaring heeft met kinderen in echtscheidingssituaties. We hebben daarom een mooie samenwerking gevonden met Heleen van Doorn, GZ-psycholoog Kind en Jeugd.

Foto Heleen van Doorn

Heleen van Doorn

GZ-psycholoog Kind en Jeugd

Heleen heeft een brede achtergrond binnen het speciaal onderwijs, de neuropsychologie en kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze heeft veel ervaring met behandeling van zowel kinderen als ouders waarbij sprake is van scheiding(sproblematiek). Ze zoekt naar mogelijkheden om het gesprek met elkaar aan te kunnen gaan en te verbinden, met het belang van de kinderen voorop.

“Ook bij een scheiding blijft er verbinding door en voor de kinderen”

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Wie krijgt wat bij een scheiding?

Bij een scheiding zal ook de inboedel moeten worden verdeeld. Helaas gaat dat niet altijd even gemakkelijk.

Lees meer
Hoe wordt het pensioen na scheiding verdeeld?

Pensioen na scheiding is een ingewikkeld verhaal, maar kan om heel veel geld gaan. Daarnaast zijn er wijzigingen op komst in 2022. Geef dit onderwerp aandacht tijdens uw echtscheiding.

Lees meer
Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen

Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen. Belangrijk om hier vooraf over na te denken om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen. De brochure als eerste aanzet tot nadenken.

Lees meer