Partner van de ondernemer

Uw partner is ondernemer en u wilt samen gaan scheiden? Misschien heeft u zich tijdens uw huwelijk niet veel met de onderneming bemoeid. U had immers uw eigen zaken en uw partner was druk met ondernemen. Maar nu u gaat scheiden is de onderneming, naast allerlei andere zaken, een belangrijk onderdeel van de scheiding. Hoe wordt de waarde van de onderneming bijvoorbeeld verdeeld? Waar heeft u in alle redelijkheid recht op? En wat zijn zaken waar u allemaal nog meer op moet letten? De onderneming is ook belangrijk bij de bepaling van de alimentatie. Uw partner genereert namelijk inkomen uit de onderneming. Maar welk inkomen telt wel mee en wat niet? En welke jaren neemt u mee bij het bepalen van het inkomen?

Roche kijkt langs de zijlijn met u mee

Kortom, u heeft waarschijnlijk allerlei vragen, maar u weet niet wie u hierbij kan helpen. Corrien Roche ondersteunt u graag. Zij kijkt met u mee en maakt zaken inzichtelijk. Ze bepaalt samen met u wat voor u belangrijk is, maar ze houdt ook het gezamenlijk belang voor ogen. Het uitgangspunt blijft dat u samen tot afspraken komt die u beiden tevredenstellen. En dat de juiste beslissingen worden genomen, voor zowel nu als voor later.

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Vermogenstoets zorgtoeslag

De hoogte van uw vermogen is belangrijk voor de te ontvangen toeslagen. Per 1 januari 2024 mag het vermogen weer iets hoger zijn om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Lees meer
Indexatie alimentatiebedragen 2024 op 6,2%

Jaarlijks worden de bedragen voor de kinder- en partneralimentatie automatisch met een bepaald percentage geïndexeerd. Voor 2024 geldt een percentage van 6,2%

Lees meer
Scheiden met een B.V.

Dit is een groot verschil met de anderen ondernemings rechtsvormen. Dit onder andere omdat een DGA – directeur groot aandeelhouder – wel een salaris ontvangt en pensioen kan opbouwen. Ook spreek je bij een B.V. over aandelen, die verdeeld of verrekend moeten worden. De B.V. in het vermogen De eigendom van een B.V. bestaat uit het bezit van de aandelen van de B.V. De werkelijke marktwaarde van het bedrijf wordt gedeeld over het aantal aandelen. Deze waarde van de aandelen […]

Lees meer