Extra aandacht voor je huisdier

 

Bij een echtscheiding merk ik dat de hond of de kat vaker de aandacht krijgt. Huisdiereigenaren kunnen een diepe emotionele band vormen met hun dieren. Ook kan een huisdier een essentiële rol spelen bij het bieden van troost aan kinderen in echtscheidingssituaties.

Het is dan ook belangrijk om zorgvuldig afspraken te maken. Soms met de vraag ‘tot wiens vermogen behoort het huisdier?’ Maar vaker met de vraag ‘wie gaat ervoor het huisdier zorgen?’ , ‘wie gaat de kosten betalen’ en ‘wat als er medische ongemakken komen?’. En deze afspraken kunnen worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant of in een huisdierenplan.

Dankzij De Scheidingdeskundige hebben we nu een ‘modeldocument huisdierenplan’ waarmee we op maat een mooi zorgplan voor uw huisdier kunnen maken.

Foto Corrien Roche

Corrien Roche

financieel echtscheidingsadviseur en mediator

Het mooie van mijn vak is dat ik al mijn creativiteit, kennis en kunde mag inzetten die mijn klanten nodig hebben om 'samen' tot de meest optimale oplossingen te komen. Waardoor ieder straks zijn eigen weg kan inslaan, maar met een positieve kijk op de toekomst.

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Vermogenstoets zorgtoeslag

De hoogte van uw vermogen is belangrijk voor de te ontvangen toeslagen. Per 1 januari 2024 mag het vermogen weer iets hoger zijn om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Lees meer
Indexatie alimentatiebedragen 2024 op 6,2%

Jaarlijks worden de bedragen voor de kinder- en partneralimentatie automatisch met een bepaald percentage geïndexeerd. Voor 2024 geldt een percentage van 6,2%

Lees meer
Scheiden met een B.V.

Dit is een groot verschil met de anderen ondernemings rechtsvormen. Dit onder andere omdat een DGA – directeur groot aandeelhouder – wel een salaris ontvangt en pensioen kan opbouwen. Ook spreek je bij een B.V. over aandelen, die verdeeld of verrekend moeten worden. De B.V. in het vermogen De eigendom van een B.V. bestaat uit het bezit van de aandelen van de B.V. De werkelijke marktwaarde van het bedrijf wordt gedeeld over het aantal aandelen. Deze waarde van de aandelen […]

Lees meer