Hoe lang duurt scheiden?

Hier is geen standaard voor te geven en verschilt dus per echtscheiding. Zaken die vaak extra tijd kosten zijn bijvoorbeeld een eigen woning, een eigen bedrijf of het opstellen van een ouderschapsplan wanneer u minderjarige kinderen heeft. Maar ook als u als partners het vaak met elkaar oneens bent, zal er extra tijd nodig zijn om tot elkaar te komen. Of als een van de partners liever niet wil gaan scheiden, dan zal het tempo moeten worden aangepast aan degene die de meeste tijd nodig heeft, om er toch samen uit te komen.

Reken er in ieder geval op dat u minimaal 3 gesprekken nodig heeft, om tot het opstellen van een echtscheidingsconvenant te komen. Het convenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw partner met alle gemaakte afspraken over de echtscheiding. Zodra het convenant akkoord is en getekend, zal het moeten worden ingediend bij de rechtbank. De rechtbank doet er gemiddeld 4 tot 6 weken over om het convenant goed te keuren en een beschikking af te geven. Daarna moet de beschikking worden ingeschreven bij de Gemeente en is de echtscheiding definitief.

Terug naar alle vragen

Persoonlijk gesprek 0499 219 011 Deskundig advies, mail ons
Onze unieke samenwerkingMet aandacht voor kinderenDeskundig voor ondernemers
Belangrijke informatie, vanuit ons blog...
Vermogenstoets zorgtoeslag

De hoogte van uw vermogen is belangrijk voor de te ontvangen toeslagen. Per 1 januari 2024 mag het vermogen weer iets hoger zijn om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Lees meer
Indexatie alimentatiebedragen 2024 op 6,2%

Jaarlijks worden de bedragen voor de kinder- en partneralimentatie automatisch met een bepaald percentage geïndexeerd. Voor 2024 geldt een percentage van 6,2%

Lees meer
Scheiden met een B.V.

Dit is een groot verschil met de anderen ondernemings rechtsvormen. Dit onder andere omdat een DGA – directeur groot aandeelhouder – wel een salaris ontvangt en pensioen kan opbouwen. Ook spreek je bij een B.V. over aandelen, die verdeeld of verrekend moeten worden. De B.V. in het vermogen De eigendom van een B.V. bestaat uit het bezit van de aandelen van de B.V. De werkelijke marktwaarde van het bedrijf wordt gedeeld over het aantal aandelen. Deze waarde van de aandelen […]

Lees meer